Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2006 14:25 - Завръщане в БГ, Back in BG, Retour en BG...
Автор: udoma Категория: Други   
Прочетен: 1400 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 12.12.2006 15:00


Преди седмици написах една статия която предизвика много и различни реакции. В нея правех, шеговито равносметките си на 100 ден от завръщането си в България след 15 годишно пребиваване във Франция. От реакциите на много от читателите се роди съвсем спонтанно, у няколко от нас и една идея... да обединим „завръщащите се”!

 

Оказа се че завърнали се и завръщащи се от някъде има все повече и повече. Броят пък на  заминаващите „ за постоянно” за някъде става все по малък и по малък.

 

Това е хубаво за България, хубаво за нейното бъдеще, хубаво за самите нас. Затова, всички нас: завърнали се, завръщащи се, не-заминаващи ни поставям под един общ знаменател.

 

Знаменателя на вярата! Вярата в доброто, вярата в България, вярата в собствените ни сили.

 

Ние носим в себе си един нов прочит на миналото - прочит необременен от негативност, крайност и противопоставяне. Миналото трябва да се знае, но то трябва  да гради, а не да разгражда.

 

Ние имаме в себе си един различен поглед върху настоящето – настояще в което всичко е възможно стига да го желаеш, да можеш и да се трудиш. Настояще в което не се предаваш на трудностите, на обстоятелствата, на „простотията” и връзкарството. Настояще в което винаги имаш право на повторен шанс, дори и да не успееш.

 

Ние мечтаем за по-добро бъдеще за всички ни именно в България. Ние обичаме страната си: не само от патриотизъм но защото обикаляйки света сме разбрали че тя е най-хубавото място за живеене. Поне за нас!

 

Защото тук сме си у дома!

 



Тагове:   BG,


Гласувай:
2




1. dosheva - :):):):):)
12.12.2006 18:14
Днес, точно това си мислех. Да напиша в блога просто "У дома съм си, с всичките парадокси, с всички смешни неща и с цялата красота на истинката България. И съм щастлива!" :):):):):)

Няма не мога, има не искам! Ние сме хората, които ще променим нещата!
цитирай
2. estrella - Най-сетне
12.12.2006 19:22
едно разумно мнение да чуя. Дошева, върна ми вярата в хората тук. :)
цитирай
3. анонимен - Браво!
12.12.2006 19:52
Мили блогъри, видяли ли сте държава, която да е перфектно уредена и в която никой да не се оплаква, че нещо не е наред. Смятам, че ние сме от малкото нации в света, които си мислят, че само ние сме зле. Бедни хора има във всяко кътче на света, навсякъде е трудно да се пробие, навсякъде трябва да се докажеш преди да ти гласуват доверие. Знаете ли колко наши вишисти с добро положение заминаха за чужбина уж с надеждата за по-добър живот, а там мият чинии или прислужват на богати семейства, но не се връщат от страх да не станат на посмешище? Да, в България има проблеми, но за сметка на това пък има други преимущества спрямо развитите страни. Тук хората умеят да се забавляват, отворени са кам света и факта, че са преодолели много трудности по пътя си ги прави по-упорити и амбициозни. В България всичко се гради в момента и само от нас зависи как ще изглежда тя завбъдеще.

Първо ние трябва да си повярваме, ако искаме Европа и светът да ни гласуват доверие. Подкрепям Ради на 100 процента и вярвам, че колкото повече хора има като него, толкова по-добре за България. Тъй като съм сигурна, че всички вие желаете само доброто на родината си, добре дошли "У дома"...
цитирай
4. анонимен - Ctarhotna statia!!!!
12.12.2006 21:02
Nqma nishto po hubavo ot tova 4ustvo ,koeto ispitvash kogato stapish na Bulgarskoto leti shte i vigdash tvoeto semeistvo i priqteli da te 4akat!!!Tova 4ustvo e nezabravimi.Az sam Vlubena v Balgaria .no ne moga da giveq tam,naistina iskam da zahfarlq vsi4ko i da se pribera no nemoga.Az vqrvam v Bulgaria 4e nqkoi den shte stane po dobro mqsto za normalen givot,vqrvam i 4e nqkoi den u4enicite nqmq da tarsqt Universiteti v 4ugbina ashte iskat da zavarshat obrazovanieto si v Bulgaria.Nie sme acki umna nacia ,marzelivi no strashno umni.

Gordeq sam 4e sam bulgarka ....gordeq se 4e moqta rodina e Bulgaria!!!!
цитирай
5. zari - Разбирам
11.03.2007 16:42
че може и да сте привикан, защото май не се заседяхте и няма да се заседявате дълго в Родината си- суетата Ви отведе в погрешен коловоз- Бойко Борисов и сие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: udoma
Категория: Други
Прочетен: 12395
Постинги: 1
Коментари: 5
Гласове: 179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол